De oprichting

11 november 2004 was een prachtige dag in de Mayse geschiedenis. Op deze dag is ‘t Mays Kabaol opgericht door een 10-tal muzikanten uit de May en omstreken. Vanaf toen gingen we elke zondag ochtend gingen we repeteren in de kantine van Gebroeders Bos. Hier leidde Jan Ligthart, Jan van Groesen en Johan Simons ons door een onstuimige opstartperiode. Laat het duidelijk zijn dat dit geen flauw klusje was, aangezien de band zich moest gaan bewijzen ook al hadden we slechts 6 nummers in ons repertoire. De meeste bands zouden hier niet ver komen met zon klein repertoire, maar door de schattigheid van onze koppies door de jonge leeftijd is het ons toch gelukt.


Sterker nog, al na enkele weken kregen we het voor elkaar om in het carillon te komen. Hieronder staat deze eerste foto van ons; de foto waarmee we bekent zijn geworden:De eerste jaren

In de eerste paar jaar van ons bestaan zijn we vrij snel gaan uitbreiden, zowel in repertoire als in het aantal leden. Hierdoor steeg het muziekniveau in een razend tempo, waardoor we na 2 jaar al wel 15 nummers konden spelen. Beetje bij beetje verdween onze schattigheid maar, gelukkig, steeg niveau van de band ook razendsnel. Eind 2007 verliet Johan Simons de band waardoor het aan kwam op onze Jan'en; Jan van Groesen was de dirigent en Jan Ligthart regelde de rest. In 2008 verhuisde we de repetities naar de kroeg, ‘t Hof van Holland.


Het 5-jarig bestaan

Op 28 November 2009 was het tijd voor ons eerste jubileum, het 5 jarig bestaan. Dit gebeurde in ons stamcafé ’t Hof. Dat feest zal zeker nog lang in ons geheugen rond dwalen; het was een prachtige avond. Na dit jubileum besloot Jan Ligthart dat wij oud genoeg waren om alles zelf te regelen. Nadat Jan al die jaren enorm veel voor ons betekende, werd Roy Delhij de nieuwe voorzitter van de club.


Het 10-jarig bestaan

In 2014 besloten we dat het wederom tijd was voor een groots feest voor ons 10-jarig bestaan. Ondertussen repeteerde we inde korenbeurs waardoor we kozen het heir te vieren. Dit feest moet groter, beter, en meer zijn dan het feest voor het 5-jarig bestaan. Iedereen zal beamen dat dat gelukt is! Het was een absoluut geweldig feest met de gezelligheid van alle Mayse bandjes, carnavalsverenigingen, en al onze vrienden. Het was zelfs zon groot feest dat we de traditie doorgetrokken hebben door in 2015 en 2017 nog meer feesten te organiseren. Je zal wel denken, maken ze ook nog muziek; gelukkig wel; wat zijn we lekker normaal gebleven.